top of page
Search

Fra mini til proff

Camps R'us, som er startet opp av de tidligere Europamesterne Jørre Kjemperud og Vegard Høidalen, har nettopp avsluttet 7 dager med treningsleir på vakre Oddanesand nær Stavern. Campen har samlet alt fra barn i 9-10 årsalderen opp til noen av Norges beste seniorspillere, som bruker campen som en oppkjøring til helgens NT Oddane sand Open.


På campen har 15 åringene William Jevne og Jørre Kjemperud sin eldste sønn Jonah Kjemperud vært trenere for de aller minste. De to sympatiske Vikersundgutta, som også er makkere i sanda, allerede vant til å trene yngre spillere fra sin egen klubb, og de gjorde en utmerket jobb på Oddanesand.Det er ikke vanskelig å forstå hvorfor barna ser opp til de unge stjernene. Jonah viser frem trygge og motiverende trenerkunnskaper."Vi ønsker å bidra med kunnskap om volleyballspillet på alle nivåer, og er opptatt av at denne kunnskapen skal tas nedover i systemet. Mange av de yngste deltagerne på campen assosierer seg mye fortere med unge som er litt eldre enn dem enn voksne, og William og Jonah ble forbilder for mange barn i løpet av helgen. Vi prøver derfor å lære unge spillere til å bli kulturbærere som bringer kunnskapen til enda yngre spillere. Vi er strålende fornøyd - og det er alle barna også," sier "camp-general" Vegard Høidalen.

"I Vikersund har vi en sandvolleyballfilosofi der vi krever at spillerne i klubben skal bidra med å trene de yngre. Dette fungerer veldig bra fra begge sider. De største barna lærer mye av å trene de yngre, og både for klubben og de yngre er dette en fantastisk bra måte å både dele kunnskap, og å tilegne seg trenerressurser som ofte kan være vanskelig å hente utenfra," legger Jørre Kjemperud til.

Jonah og pappa Jørre tok en liten prat etter beach campen.Jonah og William ble selv trent av de unge stjernene i klubben når de var på minivolley og det inspirerte dem til å ønske å satse. Neste stopp er videregående og Toppvolley Norge, men først skal de få seg god matching på Norgestour gjennom sommeren.William Jevne og Jonah Kjemperud utfordret de mer rutinerte sandvolley spillerne under NT Oslo Master, med kanskje noen gode tips fra Jørre Kjemperud.

Vi fryder oss over hvordan det gror i rekkene i denne fantastiske sporten vår. Vi er enige med Jonah og Jørre at vi gleder oss til å heie på Anders Mol & Christian Sørum i sitt første OL, men vi synes det er like stas å følge de unge talentene videre.


Takk for en fantastisk uke i sanda med Camps R’us!
911 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page