top of page
Search

Tropevarme i Skien!

Sola stekte og temperaturen målte over 30 !! grader i nydelige Skien, som bidro til herlige rammer under NT Fritidsparken Open denne helga. Med over 50 påmeldte lag ble turneringen en kjempesuksess for den lokale arrangør klubben Gulset volleyballklubb.
Det har vært et sterkt volleyball miljø i Skien og Grenland i en årrekke. Skien er hjembyen til 2 av Norges beste sandvolleyball spillere gjennom tidene, Jan Kvalheim og Vegard Høidalen. Kåre Mol, far til Anders Mol, er opprinnelig fra Rauland, og har også gått gradene i volleyballmiljøet i Skien. I mange år har miljøet ligget mer eller mindre brakk, men interessen har steget kraftig de siste årene. Det er ekstra hyggelig å se flere av barna som har deltatt på Norgestour sine sandvolleyball skoler i Grenland gjennom de siste årene, nå er faste medlemmer av Gulset volleyballklubb, og er med i den lokale arrangørstaben av Norgestour i Skien. En arrangørstaben som forøvrig gjorde en meget god jobb.


Turnering i Skien samlet deltagere fra hele landet, som koste seg i Skien fritidspark sitt sandvolleyball anlegg. I kvinneklassen var mange spent på Victoria Kjølberg sitt comeback. Hun spilte sammen Ane Spurkelang. Selv om de gjorde sine saker meget bra havnet de til slutt på en 3. plass.

Favoritter i turneringen var Kathinka Krahn og Julie Varga. De spilte også meget godt, men måtte likevel ta til takke med 2 plassen etter at Katinka skadet kneet sitt i 3 sett. Stillingen var da 9-5 til Furset/Rygh som spilte en aldeles glimrende turnering. Vi gratulerer dem med seieren.

Herreklassen ble utover søndagen en batalje fylt av masse adrenalin, engasjement og - ikke minst - godt spill. Flere av unggutta gjorde det meget bra, og vi kan ikke la være å nevne 15 år gamle Even Stray Aas , som spilte over evne, og tok seg helt til kvartfinale sammen med rutinerte og dyktige Xandy Peres fra Brasil.

Selv om vi ble imponert av de unge var det atskillig mer rutinerte spillere som tok seg til finalen. Christian Ruud og Marius Pande, som leverte solid gjennom hele turneringen, slo til slutt Løkken/Henriksveen og tok førsteplassen vel fortjent.


Neste stopp på Norgestour arrangeres i Sørlandets hovedstad Kristiansand. Det er årets andre master, turneringen med det høyeste liganivået i Norge, og spilles både på Bystranda og på det flotte sandvolley anlegget på Gimle. Benytt gjerne sjansen til å se noen av Norges beste sandvolley spillere i sommerferien.

Sees i sanda!

212 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page